Zelf een abstract kunstwerk maken als pronkstuk van je woning doe je zo

on

Kun jij niet het perfecte pronkstuk vinden voor in jouw woning? Waarom maak je het dan niet zelf? Een abstract kunstwerk is erg makkelijk zelf te maken en hier hoef je dan ook echt geen kunstenaar voor te zijn. Het grote voordeel is dat je het werk precies zo kunt maken hoe jij het voor je ziet. In dit artikel geef ik je enkele tips hoe jij jouw eigen pronkstuk kunt maken in de vorm van een abstract kunstwerk. 

Het gemak van een abstract kunstwerk

Ben je beginnend kunstenaar? Dan is een abstract kunstwerk misschien wel het makkelijkst om te maken. Zelfs als je nog nooit een kwast hebt aangeraakt, kun je abstracte kunst creëren. Bij abstracte kunst wordt namelijk veel gewerkt met vormen, lijnen en kleuren in plaats van de realiteit weer te geven. Je hoeft hiervoor dus niet een landschap te schilderen of een portret te maken van iemand, maar volgt gewoon je gevoel terwijl je vormen, lijnen en kleuren toepast op het doek. Schilderen kan een vorm van abstracte kunst zijn, maar je kunt ook abstracte kunst creëren met behulp van stucmiddel. Dit laatste is tegenwoordig een hippe manier om een abstract kunstwerk te maken. 

Zoek naar voorbeelden, maar maak je eigen kunst

Wanneer je het internet afstruint naar abstracte kunst dan vind je veel voorbeelden. Hier kun je ook zeker je inspiratie uithalen. Wil je echt je eigen kunstwerk maken, dan is het belangrijk om dit ook enkel als inspiratie te zien en het niet compleet na te maken. Dan ben je namelijk eigenlijk gewoon aan het kopiëren en zit er niks van jou in. Het mooie van abstracte kunst is dat er wel degelijk een betekenis of gevoel achter kan zitten en dat jij zelf kan bepalen hoe je dat uit. Wil je kracht uitstralen, dan kun je dat bijvoorbeeld met veel harde lijnen doen.  

Vergeet het kunstwerk niet in te lijsten

Wanneer je kunstwerk klaar is verdient het natuurlijk een plekje in je interieur, je hebt er tenslotte hard aan gewerkt. Kunst wordt meestal op een canvasdoek gemaakt en deze zou je dan ook gewoon los kunnen ophangen. Wil je het echter een professionele uitstraling geven en mensen laten twijfelen of het door een echte kunstenaar gemaakt is? Dan is het belangrijk dat je de kunst inlijst. Kijk eens op https://www.baklijst.nl/schilderijlijsten voor een mooie en passende schilderijlijst.