Wat zijn geurchips?

on

Tegenwoordig merk je al snel dat er gauw vieze luchtjes ontstaan in de woning. Vooral in de winter als er niet goed wordt gelucht. Denk aan rooklucht, wc lucht of huisdieren lucht. Als onze tips voor een schoonhuis je nog niet genoeg hebben geholpen, kunnen geurchips je helpen tegen de vieze luchtjes. Met geurchips krijg je deze vieze luchtjes snel je huis uit. Geurchips zorgen daarnaast voor een heerlijke geur die lang blijft hangen. Geurchips zijn stukjes wax in de vorm van de geur die je laat smelten door middel van een geur brander. Zoals een oliebrander etherische olie verspreid of theelicht brander. Een waxinelichtje in een keramische houder zorgt ervoor dat de heerlijke geur zich door jouw woonkamer verspreid. 

Soorten geurchips en hoe te gebruiken.

Geurchips zijn verkrijgbaar in diverse fruitgeuren maar ook in parfum geuren, natuurgeuren, oriëntaalse geuren en speciale wintergeuren. Geurchips nemen je mee op reis naar een land of naar een gebied waar de geur voorkomt. Je kunt zo lekker wegdromen en genieten door het ruiken van de geur. Ook gedijen de geurchips ruim 8 uur lang, ook als het waxinelichtje uit is. 
Voor de geurchips zijn diverse stijlvolle branders te koop.

Speciaal geheten wax branders. De keuze uit zowel branders als geuren is ruim. Kies een geur die jij lekker vind en die goed bij jouw woning en stijl past. Heb je bijvoorbeeld een oriëntaals interieur? Dan passen oriëntaalse geuren goed. Heb je veel rozen in huis als thema? Dan past een heerlijke rozengeur er goed bij. De geurchips branden nooit helemaal op. Er blijft altijd nog een restlaagje achter in de brander. Dit laagje kun je verwijderen of opnieuw gebruiken. Het is verstandig de wax eerst helemaal af te laten koelen alvorens je de wax verwijderd. Door de wax brander enkele minuten in het vriesvak te plaatsen is het laagje ook makkelijker te verwijderen. 

cherryblossom

Geurcollecties .

Oriëntaalse geuren nemen je mee naar het verre oosten. Denk aan geuren van 1001 nacht. Deze matchen natuurlijk perfect bij een oosterse inrichting zoals je met Marokkaanse tegels al kunt bereiken. Oriëntaalse geuren zijn hammam geuren, lotusgeuren, cherryblossom, sandal en mist. Een leuke tip is de geurchips samen met geurolie te gebruiken. Geuren uit de natuur zijn onder andere bamboe, bloedsinaasappel, karamel, cederhout, citroengras, citronella en drijfhout. Fruitgeuren als appel, peer, sinaasappel, druif, kersen, aardbij etc. Typische wintergeuren, ook heerlijk rondom de sfeervolle feestdagen te gebruiken zijn onder andere diamant, koffie, maanlicht, sneeuwkristal en rode sterren geurchips.

Maar ook heerlijke bloemen geuren als bloesem, cactusbloem, rozen, bloemblaadjes enz. Deze geuren zijn verassend en samengesteld uit verschillende natuurlijke ingrediënten. Geurchips kunnen handig worden bewaard in speciale bewaardozen en blijven heel lang goed. Indien er iemand jarig is zijn geurchips heel leuk om weg te geven als cadeau. Geurchips zijn overal te gebruiken en zorgen ervoor dat je fris en fruitig de dag door gaat.

Bron: jouwinboedel.nl