Wat ligt er op jouw vloer?

on

Het lijkt wel alsof het aantal soorten vloeren waar je uit kunt kiezen als je een nieuw huis betrekt, of je huidige gaat veranderen, steeds groter wordt. Al die soorten vloeren hebben zo hun voordelen, maar kunnen in jouw specifieke situatie ook nadelen hebben. Hoe kies je dan de vloer die het best bij je past?

soorten vloeren

Wat zijn je wensen?

Voor je een nieuwe vloer gaat uitzoeken kun je al heel goed wat voorwerk uitvoeren. Ga eens na wat jouw wensen zijn als het om de vloer gaat, zonder daarbij een specifieke vloersoort in gedachten te hebben.

Maar een lijstje met zaken waar jouw nieuwe vloer aan moet voldoen. Wat vind je belangrijk? Moet de vloer gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt zoals dat bij een gietvloer goed kan, of komt deze in een ruimte te liggen waar hij niet snel vies zal worden? Moet de vloer tegen een stootje kunnen dan kun je naar een unieke tegelvloer kijken, bijvoorbeeld omdat je jonge kinderen in huis hebben die met autootjes en ander speelgoed over de vloer zullen gaan, of is je gezinssamenstelling zodanig dat de vloer niet snel beschadigd zal raken? En heb je bijvoorbeeld wensen als vloerverwarming? Schrijf deze ook op, want dit gaat niet samen met ieder type vloer. Let ook op allergieën, heb jij of een huisgenoot een allergie voor stof of huismijt dan mag dit zeker niet in je lijstje ontbreken. Tenslotte kun je ook nog nadenken over het soort kleur dat je zoekt. Ga je voor een natuurlijke tint, of zoek je juist een uitgesproken kleur? Schrijf je het op, en maak zo je wensenlijstje compleet.

marrokaanse tegels

Vergelijken maar

Met dit wensenlijstje in je handen kun je al de verschillende soorten vloeren met elkaar gaan vergelijken die het beste bij je interieur stijl passen. Probeer hier open in te staan, en wees niet verbaasd als de vloer die het beste bij jouw wensen aansluit helemaal niet is wat je in eerste instantie in gedachten had. Misschien droomde je al jaren over een echte houten vloer inclusief groeven, maar blijkt dit totaal niet praktisch te zijn in jouw situatie, of sluit het simpelweg niet aan bij de wensen en eisen die je aan een vloer stelt. Probeer je dan open te stellen voor een andere oplossing, want een droomvloer die je uiteindelijk in de weg zal liggen, daar heb je niks aan.

Vloerbedekking in de vorm van tapijt was vroeger de standaard, maar wordt tegenwoordig minder vaak gekocht. Toch kan het zeker in slaapkamers een prettige en comfortabele keuze zijn. Zijn er echter allergieën in het spel, dan is dit minder geschikt. Een harde vloer is dan een betere keuze. Veel mensen komen als het om een harde vloer gaat bij laminaat uit, vanwege de lage prijs en grote veelzijdigheid in kleuren en motieven. Maar kijk ook zeker even verder dan deze populaire vloer, want er komen steeds meer harde vloeren op de markt die je weer andere voordelen kunnen bieden.