Waarom een houten vloer?

Op het moment dat je er voor gaat kiezen om een nieuwe vloer in huis te leggen, heb je natuurlijk keuze uit veel verschillende materialen. Zo kun je een tegelvloer, laminaatvloer, tapijtvloer, houten vloer, etc. De keuze uit deze materialen is een belangrijke keuze doordat een vloer tientallen jaren in de woning zal blijven liggen. In veel gevallen kiest men voor een houten vloer. Deze manier van vloeren leggen is de oudste die er wereldwijd bekent is en daarnaast nog immens populair. Dit heeft er mee te maken dat, naast de sublieme uitstraling, erg veel voordelen met zich mee brengt. Zo gaat deze vloer bijvoorbeeld enorm lang mee. In dit blog artikel zullen we je dan ook meer informatie verschaffen over waarom je een houten vloer aan zou moeten leggen in je woning.

voordelen van houten vloer

De voordelen van een houten vloer aanleggen

Er zijn enorm veel voordelen te verzinnen van een houten vloer. Wij zullen ze dan ook niet allemaal op gaan sommen, maar een aantal, volgens ons belangrijkste, voordelen benoemen. Het allereerste dat een houten vloer met zich meebrengt is dat hij uiterst duurzaam is. Het geeft niet alleen een duurzame uitstraling aan je woning, het hout is ook nog echt duurzaam ook! Daarnaast is een houten vloer tijdloos. Welke vloer kies jij?

Dit heeft er mee te maken dat deze altijd enorm lang mee gaan. Hierdoor hebben ze een tijdloos karakter en vindt je de vloer in een ouderwets of authentiek interieur, maar ook in de moderne interieurstijlen. Een ander belangrijk voordeel van een houten vloer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt, is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Je kunt dan ook erg gemakkelijk de stofzuiger of dweil pakken en de vloer schoonmaken. Bij een tapijtvloer gaat dit bijvoorbeeld beduidend moeilijker. 

houten vloer interieur

Een houten vloer combineren met je interieur

Wanneer je in een woning een vloer gaat aanleggen, veranderd dit de gehele uitstraling van de woning. Hierdoor kan het voorkomen dat het aanpassen van je vloer veel veranderingen in het huis met zich meebrengt. Wanneer je kiest voor een houten vloer is dit in de meeste gevallen geen probleem. Doordat veel meubels in het huis, zoals bijvoorbeeld stoelen of tafels, gemaakt zijn van hout, zullen ze erg gemakkelijk te combineren zijn met een houten vloer. Daarnaast kan een houten vloer ook erg goed gecombineerd worden aan andere materialen zoals bijvoorbeeld deze vloer van Marokkaanse tegels. Weet je niet zeker of een houten vloer ook bij jouw interieur past?

Dit kun je zelf erg gemakkelijk testen! Door een stuk hout of foto van een houten vloer mee te nemen naar je huis kun je deze naast de meubels leggen. Hier kun je vervolgens vanuit verschillende hoeken naar kijken en op die manier een weloverwogen keuze maken. Ook kan het helpen om naar de verschillende kleurencombinaties te kijken. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je een eenheid in het huis kunt bewerkstelligen waardoor alles bij elkaar zal passen. Kom je hier niet uit? In dat geval kun je ten alle tijden een specialist inschakelen. Deze kan je van een passend advies voorzien!