Verhuizen met een verhuislift

on

Tegenwoordig willen mensen steeds meer gemak. Dan komt een verhuislift in Breda zeer goed van te pas. Nooit meer tillen met zware meubels en apparatuur op een hogere etage dan de begane grond want dat doet de verhuislift namelijk voor jou! De verhuislift zorgt voor een stukje veiligheid tijdens het verhuisproces. Dit omdat tillen het nodigde gezondheidsrisico op rugklachten kan opleveren ook al ben je sterk genoeg. Een verhuislift is in dit geval een veilig alternatief. De meeste verhuisliften kunnen tot 400 kg aan gewicht tillen en kunnen tillen tot aan de negende verdieping van een etagewoning. Verhuisliften zijn te huur in verschillende formaten.

Gemakkelijk en praktisch.

Een verhuislift scheelt naast veel gesjouw en gezondheidsrisico’s ook een verminderd risico op beschadiging van je spullen en meubilair. Dure meubels wil je natuurlijk zo onbeschadigd als mogelijk boven laten komen. Het is belangrijk het gewicht van de inboedel stukken te weten die getild moeten worden. Zo kan je een verhuislift gebruiken die het gewicht van het stuk aankan. Ook zijn er verhuisliften in verschillende lengtes verkrijgbaar. Een verhuislift is een soort ladder met een til systeem en liftplatform.

steekwagen

Spullen kunnen op een veilige manier de hogere etage bereiken. Want je wilt natuurlijk niet alles via de trap naar boven brengen met de kans dat je de trap of je spullen beschadigd en evt een traprenovatie specialist nodig hebt. Indien je liever niet zelf een verhuislift wilt of durft te bedienen zijn er speciale vakmannen die weten hoe zo een lift werkt en die hem voor je bedienen. Het is belangrijk dat er veel ruimte is om de verhuislift en er geen auto’s of andere obstakels rondom de lift staan. Ook is een vlakke stevige ondergrond van belang om kantelen tegen te gaan. De lift kan tot ongeveer 10 meter van gevel af worden geplaatst en kantelen richting raam of deuropening van de desbetreffende etage. De inboedel wordt zo langzaam en veilig naar binnen getild. De gemiddelde verhuislift kan tot 18 meter hoog komen en is geschikt voor de meeste etagewoningen.

Handige tips bij het huren en gebruiken van een verhuislift.

Indien je voor het eerst een verhuislift gaat gebruiken is het handig te weten waar rekening mee gehouden moet worden. Naast de juiste afmetingen en het maximale draaggewicht is veiligheid van groot belang. Een verhuislift bedienen kan gevaarlijk zijn als je geen ervaring en kennis hebt van het apparaat. In dit geval zijn er professionals die je hiervoor kunt inhuren zoals eerder omschreven.

inpakken en verhuizen

De kans op ongelukken en letselschade kan zo worden voorkomen. Als een verhuislift niet goed wordt gebruikt of niet stabiel genoeg staat kan het gebeuren dat zware inboedel zoals een piano, koelkast of bank ineens naar beneden valt met alle gevolgen van dien. Ook is het belangrijk dat de inboedel veilig het liftplatform op en afgetild kan worden op het moment dat de lift zich op de juiste plaats bevind van het balkon, deur of raamopening om de kans op ongelukken te voorkomen omdat meubels ook van het liftplatform afgetild moeten worden door de personen die zich op de bovenste etage bevinden.

Kortom, een verhuislift is praktisch maar moet op de juiste manier worden gebruikt.

Bron: renovatienieuws.nl