Traprenovatie voor een frisse look

on

Een trap is vaak een onderdeel van het huis dat veel te verduren krijgt. We gebruiken hem meerdere malen per dag. Het ene moment met schoenen, dan op de sokken en daarna ook nog een keer met een zwaar meubelstuk in onze armen. Kortom, een trap kent vaak heel wat krassen, slijtageplekken of afbladderende verf. Een traprenovatie kan dan ook een van de enige manieren zijn om een trap mooi en fris te houden. Daarnaast kan een frisse look ook eens leuk zijn!

traprenovatie

Traprenovatie oude huizen

Een traprenovatie kan allerlei dingen betekenen. Zo kan het zijn dat je te maken krijgt me teen volledige traprenovatie, waarbij de gehele trap wordt veranderd. In die gevallen is het belangrijk om een bouwkundig advies te krijgen over de mogelijkheden die hierbij van toepassing zijn. In sommige oude huizen van tussen de jaren 1920 en 1950, dient de basis van de trap namelijk ook als steunmuur en kun je die niet zomaar slopen. In die gevallen is het dan ook zeer aantrekkelijk om een kleine traprenovatie te doen. 

De trap renoveren in nieuwe huizen

Ook in nieuwe huizen kan het een goede zijn om een volledige renovatie te doen en ben je misschien op zoek naar een goedkoper en gemakkelijker alternatief. Het oplossen van beschadigingen en krassen op de trap kan natuurlijk al door de trap eens te schilderen. Echter, wanneer je graag de hele look-and-feel van de trap wilt veranderen, kan het zijn dat je bijvoorbeeld over wilt stappen op een laminaat trap of een betontrap. In die gevallen denk je misschien dat je een hele nieuwe trap nodig hebt, maar dit is zeker niet het geval.

traprenovatie

Traprenovatie zonder grote ingrepen

Een traprenovatie zonder grote ingrepen kan enorm handig zijn wanneer je de trap aan wilt passen. In die gevallen kun je beginnen me teen schilderbeurt. Echter, als je een volledige stijlverandering wilt gaan doorvoeren, kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van overzettreden en een nieuwe trapleuning. Deze overzettreden zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar en kunnen vaak in sets van 5 tot 10 treden tegelijk worden gekocht. Hierbij heb je de keuze uit bijvoorbeeld eiken traptreden, betonnen treden, maar ook vinyl. Hierdoor kun je gemakkelijk een hele nieuwe look kiezen voor de trap en de treden vervolgens gemakkelijk over de oude trappen heen zetten.

Traprenovatie met overzettreden

Een overzettrede kan zonder problemen worden aangesloten en hierbij is het belangrijk om goede houtlijm in huis te hebben. Bij de meeste pakketten krijg je er een aantal flessen bij, maar als dit niet het geval is, moet je hier zeker niet op bezuinigen. Zo kan men namelijk gemakkelijk zorgen voor een veilige afwerking en natuurlijk garanderen dat de renovatie jaren mee zal gaan. Overzettreden zijn een makkelijke en snelle vorm van een traprenovatie die de hele look van de trap in enkele uren volledig zal veranderen. Deze treden zijn via het internet op allerlei webshops verkrijgbaar en kunnen zonder problemen worden geleverd. Hierbij kun je kiezen voor een levering met of zonder monteur. 

Vraag direct een offerte aan op VloerenRaamDecor.nl.