Simpele interieurtips.

on

Wie wil er nou niet een perfecte inrichting hebben zoals je ze altijd ziet op bijvoorbeeld interieurblogs. Om het dan echt te gaan doen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een beetje op je weg te helpen hebben wij enkele tips verzameld. Dit zal je huis of appartement al een stukje beter laten uitzien, maar je moet er natuurlijk een gevoel voor hebben. Als je voelt dat dit niet voor jou is, kun je altijd een binnenhuisarchitect inschakelen.

Licht.

Veel licht kan wonders bewerken voor appartementen. Als je de keuze hebt, ga dan voor grote ramen aan de kant van de zon. Dit geeft je appartement meteen een vrolijke uitstraling. Natuurlijk heeft niet elk huis grote ramen. Als je dus niet veel lichtinval hebt, is het belangrijk dat je kiest voor lichte kleuren. Dit zal je donkere kamer veel lichter laten lijken.

Een kleine kamer.

Heb je niet zoveel plek in een kamer? Kies dan zeker niet voor grote meubels. Dit geeft een gevoel van beperking, zeker als je zo vaak tegen de meubels aankomt. Een handige tip is het zetten van spiegels in zo een kamer. Spiegels of andere reflecterende materialen geven een ruimte meer diepte. Zo lijkt het alsof de kamer groter is.

Veel groen.

Planten zijn altijd een goed idee voor het interieur. Ze geven niet alleen kleur en leven aan je kamer, maar zijn ook nog gezond voor je. Heb je ervaring met planten? Als niet, dan is het belangrijk dat je niet meteen veel planten koopt. Het is moeilijker dan je denkt om planten aan het leven te houden, zeker als je geen ervaring hebt. Begin dus traag of koop enkele nep planten.

Inspiratie nodig?

Als het je nog altijd niet lukt om een mooi appartement samen te stellen is het altijd een leuk idee om een interieurarchitect in te schakelen. Dit zijn professionals die weten hoe een andere soort stoel een hele kamer kan veranderen. Vertel hun wat je eigenlijk wilt en zij zullen het voor je samenstellen. Een andere idee is het om hier tussen onze interieurblogs inspiratie te zoeken. Is er iets wat je leuk vindt? Neem het dan over.

Je budget.

Zeker jonge 20’ers of studenten moeten iets meer op hun budget letten. Een mooi appartement kan ook zonder designmeubels samengesteld worden. Rommelmarkten of tweedehands winkels hebben soms echte schatten voor weinig geld. Af en toe kun je er een designstuk erbij halen als je wilt. Maar een budget is zeker geen obstakel voor een mooi appartement.

Hopelijk zullen deze tips je helpen om een mooi appartement samen te kunnen stellen. Als je nog meer inspiratie zoekt, kun je op het internet veel interieurarchitecten en blogs vinden.