Maak de look van je woning helemaal af met de juiste voordeur

on

Wanneer je een woning gaat renoveren of bouwen, zijn er heel wat zaken waarmee je rekening moet houden. Het is belangrijk dat je woning aan het einde van de rit volledig naar jouw wensen en eisen is gebouwd en ingericht. Het belang van de juiste voordeur mag je hierin niet onderschatten.

Welke soort voordeuren heb je?

Als mensen naar je huis komen, is de voordeur het eerste wat ze zien. Daarom is het belangrijk dat de voordeur volledig past in de stijl van zowel de bij de stijl van je gevel én je interieur. van je woning. Gelukkig heb je vandaag de dag heel wat verschillende soorten voordeuren waaruit je kan kiezen. Een van de eerste keuzes die je moet maken, is of je glas wil in je voordeur of niet. Indien dit het geval is, kan je kiezen voor doorschijnend of mat glas. Hou er wel rekening mee dat dit extra onderhoud met zich meebrengt omdat er ongetwijfeld vingerafdrukken op het glas terecht zullen komen. 

Een tweede keuze die je moet maken, is van welk materiaal je deur moet zijn. Populaire keuzes zijn voordeuren in pvc of uit aluminium, maar ook houten deuren worden vaak gekozen.  Het voordeel van pvc is dat dit een erg degelijk materiaal voor een budgetvriendelijke prijs is. Daarnaast heb je weinig onderhoud en zorgt het voor een goede isolatie. Aluminium wordt voornamelijk gekozen wanneer men op zoek is naar een een robuustere en elegante look. Houten deuren geven vaak een extra natuurlijke touch aan je woning, maar deze vragen net iets meer oplettendheid. Een deur vol in de zon of met véél regeninslag zal je na een aantal jaar toch een onderhoudsbeurt moeten geven.

Waar moet je op letten wanneer je een voordeur wil kopen?

Een voordeur moet niet enkel mooi zijn, ze moet natuurlijk ook praktisch en veilig zijn. Daarom zijn er tegenwoordig deuren waar je extra beveiliging op kan plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een drie- of vijfpuntssluiting. Dit houdt in dat je voordeur drie of vijf sluitpunten heeft die verdeeld zijn over de hele lengte van de deur. Bij driepuntssluiting is dit meestal boven- en onderaan en in het midden. Bij vijfpuntssluiting heb je nog twee extra sloten. Deze extra sloten kunnen beschouwd worden als een extra veilige versie van de gewone klassieke voordeuren met slechts één slot. 

Een goede voordeur heeft ook een goede isolatiewaarde. Doordat de prijzen voor energie steeds hoger worden, kunnen alle beetjes helpen. Net zoals de ramen en het dak, zijn ook voordeuren een plaats waar heel wat warmte verloren kan gaan. Daarnaast zorgt een goede isolatie ervoor dat geluiden van buiten minder te horen zijn in je woning. Ideaal wanneer je in een drukke omgeving woont.