Last van warmte in huis? Deze oplossingen zijn er voor verschillende warmtepunten

on

Het kan in de zomer redelijk warm worden in Nederland. Dit zijn meestal niet heel veel dagen per jaar, maar toch kan het in je huis al behoorlijk warm worden als de zon er lang en vol op staat. De warmte komt dan via glazen wanden, dakramen, koepels of gewone ramen naar binnen. Voor de hand liggend is dan om de gordijnen of rolluiken dicht te doen om de warmte buiten te houden, maar het is natuurlijk niet altijd even fijn om dagenlang met de gordijnen dicht te zitten. Daarom vertellen wij je in deze blog meer over andere oplossingen om warmte te blokkeren die door ramen binnen komt. 

Zonwerende raamfolie voor enkel en dubbel glas

Een voordelige optie om warmte buiten te houden is het plakken van zonwerende raamfolie op je ramen. Dit kan zowel op enkel als op dubbel glas. Raamfolie is relatief goedkoop, makkelijk aan te brengen en laag in onderhoud. Er zijn raamfolie’s met een donkere tint, die zeer veel warmte tegenhouden, maar er zijn ook lichtere raamfolie’s die weinig veranderen aan het uiterlijk van je ramen. Deze blokkeren ook nog steeds tot 50% van de warmte. Spiegelende zonwerende raamfolie blokkeert nog meer warmte, en zorgt er tevens voor dat voorbijgangers niet meer zo gemakkelijk naar binnen gluren.

Zonwerende folie HR, HR+ of HR++

Dit is en zonwerende folie die van uitstekende kwaliteit is, en waarmee je verzekerd bent van een koele ruimte. Deze zonwerende folie wordt zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van je ramen geplakt. 

Zonwerende folie voor kunststof ramen en daken

De welbekende kunsstof ramen of platen op gebouwen houden vaak heel veel warmte vast. Een goede zonwerende folie is daarom belangrijk voor deze onderdelen van je woning. Deze folie wordt aan de buitenzijde van de kunststof ramen of daken geplaatst, waardoor het op de meest effectieve manier de warmte buiten houdt. 

Er zijn dus genoeg oplossingen voor ramen of kunststof koepels/daken waardoor je niet meteen met de gordijnen of luiken dicht hoeft te zitten heel de dag. Het grote voordeel van zonwerende raamfolie, in welke variant dan ook, is dat het voordelig is en dat het niet moeilijk is om te monteren.