Klokken interieur styling voor beginners

De klok: ondenkbaar om die niet in huis te hebben. De meeste mensen hebben wel drie of vier klokken in huis hangen. Klokken hebben dan ook vele voordelen. Ten eerste is er natuurlijk het functionele aspect, tijd speelt een belangrijke rol in ons leven, en we willen nooit ergens te laat voor zijn, dus des te beter dat wij hier constant aan herinnert worden. Ten tweede, voegen klokken sfeer en karakter toe aan ons interieur. Let wel dat je de juiste klokken aanschaft, in dit artikel zullen we daar tips over delen. Ten derde, zijn klokken relatief betaalbaar zeker wanneer je dit vergelijkt met andere decoratie objecten. En ten vierde, je zult geen hernia krijgen wanneer je een klok verplaatst. Klokken zijn licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere kamer. 

Tips voor het vinden van echt unieke mooie klokken 

Klokken kun je eigenlijk overal wel kopen. Van de grote Nederlandse warenhuizen tot discount stores. Maar dit zijn niet de klokken die echt veel sfeer toevoegen aan je huis. Goedkoop zeker, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is beter om ietwat meer uit te geven en zodoende twee vliegen in een klap te slaan: een nuttige klok die ook nog eens een hoop karakter aan je interieur toevoegt.

Dit soort klokken vindt je doorgaans bij specialisten zoals Klokkenconcurrent.nl in Nederland. Anderzijds kun je een kijkje nemen op Marktplaats voor fraaie tweedehands klokken.

Trendy klokken

Benieuwd wat de laatste trends zijn op klokken vlak? Hieronder delen we een aantal tips voor klokken aankopen.

Zwarte klokken

Op dit moment zien we dat qua kleuren met name zwarte klokken in trek zijn. Vaak zijn deze klokken in industriële stijl. Enkele voorbeelden vindt je op de website klokkenconcurrent.nl

Flip over klok

Dit zijn klokken die werken volgens het scorebord mechanisme. Wat bedoelen we hiermee. Ben je bekend met die ouderwetse scoreborden die ze vroeger hadden bij volleybal en ook voetbal wedstrijden, met platen die handmatig ‘overflipt’ dienen te worden om de juiste score te tonen? Juist dat ja, alleen dan als klok zijnde. Gelukkig hoef je in dit geval niet handmatig te flippen, dat doet de klok voor je. Flip klokken ademen een vintage vibe, en indien dit je doelstelling is met je interieur dan zijn flip klokken een ideaal instrument. Meer inspiratie, zie klokkenconcurrent

Koekoeksklokken

Toch wel een icoon in de wereld van de klokken. De koekoeksklok gaat al een paar honderd jaar mee. Koekoeksklokken tonen vaak een huisje typisch voor het Duitse Zwarte Woud en daarbij een mannetje en een vrouwtje die bezig zijn met dagelijkse activiteiten of wellicht juist aan het ontspannen. De koekoeksroep: je houdt er van of je vindt het een verschrikking. Enfin, deze is tegenwoordig gemakkelijk uit te zetten. 

Skelet klokken

Dit zijn klokken waar je als het ware binnen kunt kijken. De raderen van het uurwerk zijn duidelijk zichtbaar. Over het algemeen zijn dit soort klokken vervaardigd uit metaal, messing, gietijzer of aluminium. Ze passen goed in een industrieel interieur.