Je tuin zomerklaar maken

on

De zomer is er en het wordt tijd om je tuin zomerklaar te maken. Voor iedereen betekent dat iets anders. De ene plant zijn tuin of terras vol met planten, de andere wil misschien minder natuur en wil graag een mooie schuur bouwen. Wat je ook wil doen, de zomer is de tijd hiervoor. In deze blog hebben we enkele tips verzameld om je te helpen je tuin zomerklaar te krijgen.

Je gazon.

Heb je een mooi gazon in je tuin? Dat is mooi, maar is wel veel werk om proper te houden. Zeker in de koudere maanden groeit hier onkruid en vallen er veel bladeren. Om je gazon in de zomer dus weer proper te krijgen is geen 1 dag werk. Een tip van ons is om te beginnen met grasmaaien. Dit lukt alleen als er niet te veel bladeren liggen. Zo neemt de grasmaaier namelijk alle bladeren meteen mee. Je volgende stap zal het verwijderen van het onkruid moeten zijn. Dit doe je het best met een verticuteermachine. Nu heeft je gazon veel lucht weer en kan ook beter groeien. Ideaal om nieuwe zaden te gooien. Zo ga je binnen 2 tot 3 weken weer een mooi gazon hebben.

Je terras.

Ook een terras kan lijden onder de koudere maanden. Je terras wordt niet alleen vuil over tijd, maar hier kan ook onkruid groeien als je niet oppast. We raden dus aan om in het begin van de zomer even goed te borstelen. Hier kun je speciale middelen voor kopen, waarna je terras gloednieuw lijkt. Hetzelfde middel kun je ook op je meubels gebruiken.

Schuur.

Een schuur is altijd handig om te hebben. Ook deze moet je goed onderhouden in de zomer. Anders overleeft de schuur de wintermaanden niet. Is je schuur al ouder? Dan kun je gemakkelijk een nieuwe schuur laten bouwen. Dit moet je niet alleen doen als je de expertise hiervoor niet hebt. Bij Finish Building kun je een prefab schuur halen die ook snel staat. Zo kun je snel van je schuur genieten.

Planten en bomen.

Nu dat je tuin zover opgeknapt is, is het tijd je planten en bomen bij te knippen. Na meerdere maanden ongecontroleerde groei, ziet je tuin er waarschijnlijk niet meer zo mooi uit. Pak dus je snoeischaar en ga te werk. Het is niet erg als je per ongeluk te veel afsnijdt van een plant. Deze gaat binnen een of twee weken weer als nieuw lijken, zeker als ze genoeg water krijgt.

Als ook dit gelukt is, is je tuin zomerklaar en kun je er volledig van genieten. Iedereen die een tuin heeft weet natuurlijk dat het werk nooit stopt, maar op deze manier heb je wel een checklist. Wat je hierna nog met je tuin wilt doen hangt van jou af. Er zijn veel mooie projecten die zou kunnen beginnen. Wat je ook doet een goede planning is belangrijk.