Gietvloer laten leggen: hier moet je op letten.

on

Het is niet moeilijk om de vele voordelen van een gietvloer uit te leggen. Omdat deze vloeren in vloeibare vorm op de huidige vloer worden aangebracht krijg je een glad en naadloos vloeroppervlak dat in een verscheidenheid aan kleuren en combinaties van kleuren kan worden uitgevoerd. Eigenlijk is alles mogelijk, zoals het verwerken van een afbeelding, een glittervloer, een vloer met een betonlook en een vloer met een structuur. De gietvloer is veelzijdig, hygiënisch, te combineren met vloerverwarming en gaat erg lang mee. Je zou bijna denken dat het niet beter kan en dat is ook zo, als je met de volgende aandachtspunten kunt leven.

Een gietvloer leggen is tijdrovend.

Gietvloeren worden in vloeibare vorm aangebracht en vervolgens geëgaliseerd. Dit draagt bij aan het unieke uiterlijk, maar tegelijkertijd betekent het ook dat het leggen van de gietvloer lastig en tijdrovend is. De hele kamer moet worden leeggehaald voordat aan de werkzaamheden begonnen kan worden. Gietvloeren bestaan uit minstens 3 lagen en deze moeten elk individueel drogen. Het leggen van een gietvloer neemt dus gemakkelijk 5 werkdagen in beslag en tijdens die dagen kun je de kamer niet betreden. Dit nadeel heb je niet bij andere soorten vloeren. De plaatsing van een gietvloer moet daarom erg goed worden gepland en het beste ga je een weekje weg.

Gietvloeren zijn lastig te repareren.

Omdat je een egale en naadloze vloer creëert, is een beschadiging lastig te repareren. Het goede nieuws is dat gietvloeren sterk zijn en dat ze dus niet snel zullen scheuren of deuken zoals bijvoorbeeld een houten vloer, maar het kan gebeuren. Er zijn verschillende manieren waarop de reparatie kan worden uitgevoerd, maar het is lastig om dit volledig onzichtbaar op te lossen. Dat onderbreekt het naadloze en strakke aspect waar gietvloeren zo bekend om staan. Je kunt beschadigingen zoveel mogelijk vermijden als je vilten stikkers onder je meubilair plakt en de vloer goed schoon houdt. Het beste loop je er niet met je schoenen op. Op die manier zijn beschadigingen vrij gemakkelijk te voorkomen.

Gietvloeren plaatsen is specialistisch.

Eén van de grote voordelen van de gietvloer is dat deze vaak over de bestaande ondergrond kan worden aangelegd. Deze moet dan wel egaal zijn, opgeschuurd worden en bewegende delen moeten worden vastgezet. Een tegelvloer is bijvoorbeeld ideaal, maar een houten vloer met losse planken wat minder. Alleen iemand die ervaring heeft met het plaatsen van gietvloeren kan dit correct doen en het strakke effect creëren waar iedereen zo gek op is. Een gietvloer is dun, dus elke oneffenheid is te zien. Een vakkundige specialist legt een kwalitatieve gietvloer voor je die wel 50 jaar goed kan blijven.

Plezier op de lange termijn.

Als je de bovenstaande aandachtspunten goed overweegt en hier bewust van bent voordat je overgaat op het inplannen van de werkzaamheden, ben je op alles voorbereid. Kies een specialist die je een goede garantieregeling geeft, zodat je ingedekt bent als er toch een foutje is gemaakt. Gietvloeren zijn multi inzetbaar en hebben veel meer voordelen dan nadelen en nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd zal je er vele jaren met plezier gebruik van maken.