Gevel laten reinigen door schoonmaakbedrijf

on

Een gevel is vaak een broos iets waar voldoende onderhoud aan gepleegd moet worden om deze zo lang mogelijk mee te laten gaan. Het is dan belangrijk dat de gevel ook voldoende schoongemaakt wordt, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Een gevel zit vaak vrij hoog en je kan er niet altijd goed bij. Ook heb je niet altijd de vereiste spullen om de gevel netjes schoon te kunnen laten spuiten. Het kan in dat soort instanties dus een goed idee zijn om dit te laten doen door een schoonmaakbedrijf. In deze tekst gaan we kijken waarom het reinigen van een gevel belangrijk is, hoe je minder kunt schoonmaken, maar ook op welke manier een schoonmaakbedrijf hierbij kan helpen.

Gevelreiniging

Bij het reinigen van een gevel wordt er door middel van water of andere vloeistoffen de gevel gereinigd. Hierbij wordt de aanslag verwijderd die zich op de gevel bevindt zodat deze weer schoon wordt. Een gevel bevindt zich natuurlijk buiten en heeft daardoor te maken met verschillende bronnen van vuil. Ook door de weersomstandigheden wordt een gevel naarmate van tijd minder mooi en kan deze dus gereinigd worden. Er zijn verschillende technieken om een gevel te reinigen. Je kan dit natuurlijk zelf doen, maar het is een beter idee om dit te laten doen door een schoonmaakbedrijf. Zij bezitten namelijk verschillende producten en technieken welke het reinigen van de gevel gemakkelijker maken.

gevel laten reinigen

Gevel laten reinigen door schoonmaakbedrijf

Er zijn verschillende manieren hoe een schoonmaakbedrijf een gevel kan reinigen. Bij de eerste manier wordt gebruik gemaakt van gewoon water. Door harde stralen, bijvoorbeeld door een hogedrukspuit, wordt water gespoten naar de aanslag op de gevel. In sommige gevallen is dit voldoende en is de gevel vervolgens goed schoon. Het kan ook op deze manier gedaan worden maar dan met een mengsel van water en zandstraal. Hierdoor zit er net wat meer kracht in het middel en wordt er dus wat meer aanslag verwijderd. Zandstralen wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij graffiti op muren. Ook kan het zijn dat er gebruik gemaakt wordt van een chemisch mengsel. Dit mengsel lost het vuil op waardoor er minder vuil achterblijft. Het chemische middel wordt vervolgens gerecycled zodat dit niet zomaar ergens achterblijft. Wanneer het pand absoluut niet beschadigd mag raken, denk bijvoorbeeld aan een historisch pand, wordt er gebruik gemaakt van een nevelstraal. Deze is vele malen minder sterk waardoor er dus een veel kleiner risico is dat een pand beschadigd raakt. 

Overige stappen

Mocht het zo zijn dat je de gevel wil beschermen tegen vuil en vocht dan kun je er voor kiezen om deze te impregneren. Hierbij wordt er een vocht afstotend middel op de gevel gespoten welke er vervolgens voor zorgt dat er geen vocht in kan trekken. Hierdoor blijft de gevel ook nog eens veel langer mooi. Nog een fijne bijeenkomst is dat vocht natuurlijk zorgt voor schade en zonder vocht is er dan ook veel minder kans op schade en bescherm je de gevel dus tegen het weer.

Bron: Avital Schoonmaak