Er bestaat een grasmaaier voor elk soort tuin

on

Wanneer je een tuin hebt, moet je onvermijdelijk af en toe het gras maaien. Als het warm is in de zomerperiode moet dit regelmatig gebeuren. Afhankelijk van de grootte van je tuin heb je verschillende soorten grasmaaiers waaruit je kan kiezen. Zo wordt het gras maaien veel eenvoudiger en kan je voor dat je het weet terug in een mooie tuin genieten van het mooie weer. 

Kleine tuinen 

Een kleine tuin vraagt logischerwijs veel minder onderhoud dan een grote tuin. Daarom heb je ook geen grote grasmaaier nodig. Wanneer je tuin echt beperkt is, kan je er zelfs voor kiezen om een handmaaier aan te kopen. Deze maaiers werken niet op elektriciteit waardoor je dus geen last hebt van kabels en lawaai. Een tweede voordeel is dat bij dit type maaier de grassprieten worden afgeknipt door messen en niet afgesneden. Hierdoor krijg je een strakker gazon. Bovendien zijn handmaaiers ook goedkoper in aankoop dan maaiers die op elektriciteit, benzine of een accu werken. 

Wanneer je toch graag een maaier met een aandrijving wil, dan kan je bij kleine tuinen ook kiezen voor robotmaaiers. Je moet enkel het terrein afbakenen dat de machine moet afrijden en daarna kan je in je zomerstoel ploffen en kijken hoe het gras voor jou wordt afgereden. Een minpuntje bij robotmaaiers is dat ze het gras in hoeken en bij kleinere doorgangen niet kunnen bereiken. Daar zal je dus nog met een andere grasmaaier het hoge gras moeten maaien. 

De meest gekozen grasmaaier voor kleine tuinen is echter de klassieke grasmaaier op elektriciteit. Je sluit de maaier met behulp van een verlengkabel aan op het elektriciteitsnet en je kan je gras beginnen maaien. 

Grote tuinen

Een grote tuin aan je woning is leuk, zeker wanneer je kinderen hebt. Zo hebben zij heel wat bewegingsruimte waar ze zich volledig kunnen uitleven tijdens weekends en vakanties. Een grote tuin betekent echter ook heel wat onderhoud. Natuurlijk wil je geen uren verspillen met het afrijden van je gras. Afhankelijk van de grootte van je tuin kan je, net zoals bij een kleinere tuin, kiezen voor een elektrische grasmaaier. 

Is je tuin hiervoor te groot, bekijk dan zeker de mogelijkheid om een zitmaaier aan te kopen. Zoals de naam het al zegt, kan je bij een zitmaaier op het toestel gaan zitten tijdens het maaien van je tuin. Zo hoef je geen uren gebogen achter een machine te lopen. Dit is niet enkel comfortabeler, het is ook gezonder voor je rug en voor je nek. Daarnaast bestrijkt een zitmaaier ook een groter oppervlakte dan een klassieke maaier waardoor je sneller je gras kan afrijden. Voor je besluit om een zitmaaier aan te kopen, is het natuurlijk aan te raden om te kijken of je deze grote machine kan stockeren. Een zitmaaier neemt heel wat plaats in beslag en staat in de wintermaanden ook best in een vochtvrije ruimte.