Een golfplaten dak monteren.

on

Het is zomer en dus de ideale tijd om je opslagruimte in je tuin op te knappen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. Een snelle en efficiënte manier om dit te doen, is met dakplaten. Wat zijn dakplaten vraag je? Dit zijn kunstmatige prefab dakplaten die vaak de uitstraling hebben van klassieke dakpannen. Ze worden vooral gebruikt voor schuren, garages of terrassen. Waarom dakplaten zo handig zijn en welke soort je best voor jezelf kiest leggen we je in deze blog uit. Lees dus zeker verder.

De voordelen.

Er zijn veel voordelen voor dakplaten. Dakplaten zijn namelijk licht en kunnen zo voor verschillende constructies worden gebruikt, ook voor constructies die niet zoveel gewicht kunnen dragen. Deze dakplaten zijn ook voorzien van een coating. Hierdoor hebben ze bijna geen onderhoud nodig en hebben ze een levensduur van 15 a 20 jaar. Alleen in de zomer zou je ze proper moeten maken. Omdat dakplaten licht zijn, zijn de montagekosten ook veel lager. Ook de prijs van dakplaten ligt duidelijk onder die van klassieke dakpannen. Je moet ze zeker niet zien als low cost optie. Ja ze zijn goedkoper, maar hebben veel voordelen. Wij raden ze vooral aan voor je terras of schuur.

Het monteren.

Natuurlijk kun je dit overlaten aan experten. Hiervoor kun je bij terecht bij www.finish-profiles.nl. Bij hun kun je dakplaten kopen en ze ook laten monteren. Er zijn natuurlijk ook de mensen die dit liever zelf willen maken. Zeker als het gaat om het dak van je kleine schuur. Als je het zelf gaat doen is het wel belangrijk om te weten wat precies je stappen moeten zijn. Je dakplaten breng je pas aan als de hele constructie van je schuur staat. Heb je al de soort dakplaten gekozen? Dan moet je nu uitmeten hoeveel dakplaten je nodig hebt. Vergeet hier niet rekening te houden met de overlap in de lengte. Deze moet ongeveer 15 cm zijn. In de breedte kun je ongeveer een golf nemen.

Je begint het best linksonder of rechtsonder aan het leggen van je dakplaten. Zo werk je dan rij voor rij af. Op deze manier zul je er niet op moeten lopen. Dakplaten zijn namelijk niet gemaakt voor gewicht. Probeer dit dus zeker niet uit.

Finishing touches

Nu dat je je dakplaten dak hebt monteert, ben je nog niet klaar. Dit dak is namelijk nog altijd niet beschermd tegen stormen. Zeker dakplaten hebben hier extra bescherming nodig. Zo kun je het dak dus het best afwerken met windveren. Deze schroef je aan de bovenkant door de top van je dakplaten. Nu is je dak helemaal klaar voor elk soort weer.

Je veiligheid.

Voordat je aan zo een project begint, is het belangrijk om aan je veiligheid te denken. Controleer je gereedschap zoals je ladder. Is alles nog in goede staat? Koop als nodig liever nieuw gereedschap, want niets is belangrijker dan je veiligheid. Probeer ook nooit alleen te werken. Mocht er iets gebeuren is het handig om een ander persoon bij de hand te hebben.