De voordelen van Marokkaanse tegels

on

Er kan tegenwoordig erg eenvoudig worden vastgesteld dat steeds meer mensen er de voorgaande jaren voor hebben gekozen om in hun woning gebruik te maken van Marokkaanse tegels. Het is vooral de bijzondere uitstraling waar deze tegels over beschikken die heeft bijgedragen aan haar haast ongekende populariteit. Er zijn aan het gebruik van Marokkaanse tegels sowieso heel wat interessante voordelen. Ben jij benieuwd naar wat deze voordelen nu precies allemaal zijn? We laten je er graag kennis mee maken hier op deze pagina! 

1. Elke Marokkaanse tegel is uniek

In tegenstelling tot heel wat andere tegels die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn is het zo dat elke Marokkaanse tegel die wordt gemaakt uniek is. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze met de hand worden gemaakt. Je hoeft dus nooit bang te zijn om precies dezelfde tegels aan te treffen in de woning van één van je vrienden of familieleden.

2. Marokkaanse tegels beschikken over bijzondere uitstraling

Zoals hierboven reeds aangegeven wordt elke Marokkaanse tegel met de hand gemaakt. Dit zorgt er voor dat er geen enkele tegel dezelfde is. Bovendien is er per tegel ook nog eens sprake van kleine afwijkingen, maar die zijn volledig normaal. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een tegel waarbij je met absolute zekerheid kan rekenen op een echt bijzondere uitstraling? Dan is kiezen voor een Marokkaanse tegel absoluut een aanrader!

3. Ze kunnen in principe in eender welke ruimte worden gebruikt

Marokkaanse tegels kunnen in principe in nagenoeg elke ruimte in huis worden geïntegreerd. Dit betekent dat je er niet alleen voor kan kiezen om ze in de keuken of de badkamer, maar bijvoorbeeld ook in het toilet te voorzien. Zelfs in een thuiskantoor is het mogelijk om gebruik te maken van Marokkaanse tegels wanneer deze je voorkeur wegdragen. Je dient er wel rekening mee te houden dat deze tegels in het merendeel van de gevallen uitsluitend aan de wand worden geplaatst. Dit omdat ze vrij vatbaar zijn voor slijtage. 

4. Keuze uit een groot aantal verschillende kleuren 

Ondanks het feit dat elke Marokkaanse tegel dus volledig met de hand wordt gemaakt is het zo dat er in de praktijk een keuze kan worden gemaakt uit heel wat verschillende kleuren. Denk hierbij niet alleen aan parelmoer, maar ook aan warme tinten, transparante en volle kleuren. Het ruime aanbod aan verschillende kleuren zorgt er voordat Marokkaanse tegels in principe moeiteloos in elk interieur tot hun recht kunnen komen. Of je nu zelf over een voorkeur beschikt voor een klassiek of modern interieur maakt in principe geen verschil.

Zijn er ook nadelen verbonden aan Marokkaanse tegels?

In principe zijn er slechts enkele nadelen verbonden aan het gebruik van Marokkaanse tegels. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de vrij hoge aankoopprijs. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat Marokkaanse tegeltjes over een vrij vatbaar karakter beschikken. Dit zorgt er voor dat ze doorgaans uitsluitend geschikt zijn om aan de wand aan te brengen. Hou er tot slot bij het onderhouden van je Marokkaanse tegels ook altijd rekening mee dat er daarvoor gebruik dient te worden gemaakt van een speciaal product.