De beste tips om de warmte uit je woning te houden

on

Heerlijk die tropische dagen in Nederland, maar wat ik toch wat minder vind is dat al die warmte ook je huis in trekt. Ik zou graag willen slapen in mijn slaapkamer zonder dat de thermometer 28 graden aangeeft. Daarnaast werk ik nog steeds thuis en kan ik mij erg moeilijk concentreren als het zo warm is in huis. Mijn poes Jan trekt de warmte ook slecht dus vandaar dat op zoek ben gegaan naar verschillende opties om mijn woning koel te houden.

Deuren en ramen gesloten houden

Hoewel het verleidelijk is om de ramen en deuren open te zetten in de zomer, moet je dit juist niet doen. De warme luchtstroom kunnen zo je gehele woning vullen en zorgen er alleen maar voor dat het nog benauwder in je woning wordt. Pas als het in de avond afkoelt, is het een idee om de ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten zodat het lekker kan doorluchten met koele wind.

Zonwerende folie

Wat een hele goede optie is en ook nog eens heel betaalbaar is om een zonwerende folie te plaatsen. De zonwerende folie kun je hier bestellen! Deze folies zijn er in verschillende varianten, voor enkelglas, dubbelglas, HR+/HR++ glas en meer! Denk aan een zonwerende folie met een spiegelend effect aan de buitenkant of een zonwerende folie die tevens ook verduistert. Ideaal voor op de slaapkamer of babykamer! Warmte en licht samen tegenhouden, de ideale combinatie. Er zijn veel soorten folies, bekijk zelf welke eigenschappen het beste bij jouw raam en woning passen. Er zijn ook proefstaaltjes beschikbaar zodat je kunt kijken hoe de folie in het echt is voordat je een groter stuk aanschaft.

Zonnescherm

Een zonnescherm is ook een goede investering. Wel een stuk prijziger dan de andere opties, maar als het goed is hoef je dit maar 1x aan te schaffen. Het zonnescherm kun je omlaag doen zodat de warmte en het licht tegengehouden worden. Hier zijn ook verschillende soorten van verkrijgbaar in diverse prijs categorieën. Tip, wacht op je vakantiegeld. Er zullen dan veel woonwinkels stunten met prijzen en zo kun jij toch voordelig een zonnescherm scoren voor een fijn prijsje!

Dikke gordijnen

Waar men ook vaak niet aan denkt is om de gordijnen overdag dicht te doen. Dit is natuurlijk niet leuk voor het zicht, maar zorgt er wel voor dat de warmte buiten blijft. Het moeten dan wel dikke gordijnen zijn. 

Airco

Een van de beste opties is toch om een airco aan te schaffen. Dit is wel een van de duurste opties maar deze werkt wel het allerbeste! Heb je hier momenteel geen geld voor, dan zijn er ook bij diverse winkels ventilators te koop. Deze werken helaas niet zo goed als een airco maar bieden wel wat verkoeling. 

Van alle opties die ik heb beschreven ga ik zelf eerst voor de opties, zonwerende folie, dikke gordijnen en de ramen en deuren overdag gesloten houden. Ik ga dan als het afkoelt de deuren juist openzetten en hoop dat mijn huis met deze opties al een stuk koeler zal worden.