Bier kopen? Nee toch – Bier brouw je!

on

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt het wel kopen. Dat geldt natuurlijk ook voor bier. Voor wie wel eens in een winkel is geweest met alleen maar speciaalbieren, heeft vast z’n ogen uitgekeken. Je vindt hier vaak wel honderden verschillende soorten. Maar hoe leuk is het, om gewoon een lekker je eigen bier te brouwen? Laten we eerlijk zijn, dat is toch vele malen leuker! Niet voor niets kun je nu eenvoudig en gemakkelijk ook thuis in je eigen keuken direct aan de slag met het brouwen van jouw favoriete bier! Het enige wat jij nodig hebt, dat is een bierbrouw pakket. Hoe dit in z’n werking gaat, vertellen we je hier.

Bestel je pakket

Voordat je kunt beginnen met het brouwen van je eigen biertje, is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook beschikt over de juiste ingrediënt. Je kunt online bij wortbrouwer eenvoudig en snel je eigen favoriete bierbrouw pakket bestellen. Je hebt keuze uit tal van verschillende smaken, dus de kans dat een smaak tussen zit, die helemaal past bij wat jij zoekt is dus ontzettend groot! 

Aan de slag

Heb jij je bierbrouw pakket ontvangen, dan kun je beginnen met zelf bier brouwen. Het enige wat jij nodig hebt, is het pakket en een pan van ongeveer 6 liter. Daarnaast nog wat keukengerei zoals een spatel, maar die heb je vaak wel in de la liggen. Wanneer het zover is, kun je beginnen met de eerste stappen. Deze stappen kun je overigens niet alleen op papier lezen, maar zijn ook in verschillende video’s beschikbaar. Het kan namelijk wel eens voorkomen, dat het net iets makkelijker is om een bepaalde handeling op video te zien, dan wanneer je dit op een recept moet aflezen.

Wanneer is het bier klaar

Het duurt gemiddeld zo’n 3 weken alvorens jij kunt genieten van je zelf gebrouwen biertje. Dat klinkt heel lang, maar valt op zich reuze mee. De meeste tijd gaat hem namelijk zitten in het gistingsproces. Dit is een natuurlijk proces wat jammer genoeg ook niet kan worden versneld. Afhankelijk van het bier, kan dit tot wel bijna twee weken in beslag nemen. Kortom, even geduld hebben dus! Wanneer dit klaar is, ben je er bijna. Nu is het zaak dat je de laatste stappen uitvoert, zodat het bier in de flessen kan worden gedaan. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen, is de kroonkurk op de fles en het te laten rijpen voor een aantal dagen.