8 tips om een verstopping te voorkomen

on

Een verstopping is natuurlijk ontzettend vervelend en deze wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Wanneer je namelijk als last hebt van een verstopping ben je vaak al te laat en moet er misschien wel een loodgieter bijkomen om het probleem op te lossen. Hieronder lees je daarom 8 tips die jou helpen om ervoor te zorgen dat er geen verstopping ontstaat.

Tips om verstopping te voorkomen

Of je nou last hebt van een verstopping in je gootsteen, het toilet of de misschien wel de douche, overal zijn er tips voor om ervoor te zorgen dat je geen last meer krijgt van verstopping. Lees daarom wat je het beste kan doen, zodat je de problemen voor bent.

Tip 1: Zorg ervoor dat je een zeefje gebruikt in je gootsteen. Wanneer jij bijvoorbeeld je borden gaat afspoelen of je gaat afwassen, kan het zijn dat er veel etensresten in de gootsteen terecht komen. Deze wil je natuurlijk niet doorspoelen en een zeefje zorgt ervoor dat dit makkelijk opgevangen wordt. Wanneer je dus een zeefje in je gootsteen hebt liggen, zorg je ervoor dat dit allemaal wordt opgevangen. Vergeet ook niet de gootsteen regelmatig schoon te maken.

Tip 2: Wat je hebt voor de gootsteen is er eigenlijk ook gewoon voor de douche. Het is handig om een zeefje in het putje van de douche te plaatsen, zodat haren niet doorgespoeld worden.

Tip 3: Voor het toilet is het vooral belangrijk dat je niet te veel gebruik maakt van toiletpapier en natte doekjes. Wanneer je hier hele proppen ingooit, komt er snel een verstopping.

Tip 4: Ook vuil in je regenpijp kan ervoor zorgen dat er een verstopping ontstaat. Het is daarom handig om een bladvanger in je regenpijp te plaatsen. Zo vallen de bladeren niet in de regenpijp.

Tip 5: Uiteraard is het ook belangrijk dat de goten vaak schoonmaakt. Anders blijft het er natuurlijk allemaal inliggen. 

Tip 6: Een andere optie is om je afvoer preventief door te laten spuiten. Dit zorgt ervoor dat beginnende verstopping weer verdwijnen en zo kan er geen grote verstopping ontstaan.

Tip 7: Wanneer je last hebt van een verstopping kan je natuurlijk ook altijd kijken of je het probleem zelf eerst kan oplossen door een ontstopper te gebruiken.

Tip 8: Een ontstoppingsmiddel wil ook altijd goed werken. Wanneer een ontstopper niet helpt, kan dit nog een goede oplossing zijn.