Een goede voorbereiding op een verbouwing, scheelt een hoop werk!

on

Bij het verbouwen van je huis komt veel kijken. De eerste stap in het verbouwproject is het maken van een bouwplan. In dit bouwplan staat wat je precies wilt verbouwen, hoelang dit duurt en tegen welke kosten. In dit artikel worden een aantal zaken, waar je rekening mee moet houden bij een verbouwing, besproken. 

Wie gaat het maken?

Nadat je besloten hebt wat je verbouwt wil hebben, moet je een bedrijf of persoon vinden die de verbouwing gaat uitvoeren. Je kunt eigenlijk uit twee opties kiezen, namelijk het inhuren van een aannemer of iemand die in zijn vrije tijd bijklust. Iemand die in zijn vrije tijd tegen een lagere prijs bijklust wordt een beunhaas genoemd. Bij het inhuren van een aannemer is de verbouwing het snelst afgerond, maar dit kost wel het meer geld. Het inhuren van een beunhaas kent voordelen, maar zeker ook nadelen. Een nadeel is dat een beunhaas in zijn vrije tijd klust, dit is vaak in de avonduren. Doordat er alleen in de avonduren geklust kan worden, duurt de verbouwing langer dan bij het inhuren van een aannemer. Verder moet je de beunhaas zorgvuldig uitkiezen, het beste zou iemand zijn met goede recensies van kennissen. Er lopen namelijk veel mensen rond die zichzelf een vakman noemen, maar helemaal geen diploma’s hebben. Daarentegen staat het grote voordeel dat een beunhaas veel goedkoper werkt dan een aannemer. 

Kosten van de verbouwing

De kosten van een verbouwing zijn opgebouwd uit verschillende aspecten. Ten eerste heb je de kosten van de aannemer/beunhaas. Daarnaast heb je nog de materiaalkosten. De keuze tussen de beunhaas en aannemer is in de vorige paragraaf besproken. Op de materiaalkosten kun je bij een goede voorbereiding ook besparen. Wanneer je namelijk een verbouwing in goed overleg met de verbouwer voorbereid, is de materiaalverspilling lager en de kosten dus ook. 

De buitenkant van je huis verbouwen

Wanneer je een grote verbouwing gaat doen, zijn er meer handelingen noodzakelijk dan dat je alleen binnenshuis gaat verbouwen. Ten eerste moet je een vergunning aanvragen bij de Gemeente. Je kunt pas beginnen met de verbouwing als je goedkeuring van de Gemeente hebt. Verder is het bij een erg grote verbouwing verstandig om een aannemer de verbouwing te laten uitvoeren. De reden hiervoor is, dat een grote verbouwing met één beunhaas niet te lang duurt, waardoor je al meer beunhazen moet zoeken. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om meerdere betrouwbare krachten te vinden. Bij een grote buitenshuis verbouwing moet er ook een beslissing worden genomen over welke kozijnen en voordeur er geplaatst gaat worden. 

Kunststof kozijn en kunststof voordeur


In deze paragraaf worden de voordelen van het gebruik van een kunststofkozijn en een kunststof voordeur besproken. Ten opzichte van de gebruikelijke kozijnen en voordeuren zijn kunststof kozijnen en -voordeuren veel makkelijker schoon te maken en houden. Door te kiezen voor de kunststof varianten kun je geld besparen, omdat kunststof goedkoper is dan de gebruikelijk materialen. Ook zijn er bij de kunststof voordeuren veel verschillende soorten. Door de grote keuzemogelijkheid is er voor iedereen wel een mooie kunststof voordeur te koop