Zo laat jij je huis lekker ruiken

Er zijn een aantal redenen waarom er een vieze geur in huis kan zijn. Omdat het natuurlijk alles behalve prettig is dat je huis niet lekker ruikt, is het belangrijk niet alleen te zoeken naar een oplossing, maar ook naar de oorzaak van het probleem. Om je een idee te geven welke oorzaken het meeste voorkomen, hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Het is natuurlijk zonde dat je je prachtig ingerichte huis met woonaccessoires van knuslifestyle.nl niet lekker ruikt.

 • Voedsel: Controleer of er voedsel is dat verrot is in de koelkast of afvalbak. Gooi het weg en maak de ruimte schoon met een desinfecterend middel.
 • Schimmel: Schimmel kan een vieze geur veroorzaken. Zoek naar plekken waar er vochtigheid is, zoals badkamers of kelders en maak deze schoon met een oplossing van water en bleek.
 • Huisdieren: Huisdieren kunnen een vieze geur achterlaten. Was regelmatig hun beddengoed en maak de ruimtes waar ze vaak zijn schoon.
 • Rook of sigaretten: Rook of sigarettenrook kan een vieze geur achterlaten. Open ramen om de geur te laten verdwijnen of gebruik een luchtverfrisser.
 • Afvoerproblemen: Problemen met de afvoer, zoals verstoppingen, kunnen leiden tot een vieze geur. Roep een loodgieter om het probleem op te lossen.

De geur van je huisdier

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om geurtjes van huisdieren in huis te verminderen Was regelmatig het beddengoed van uw huisdier: Dit helpt om geurtjes te verwijderen en houdt uw huisdier ook hygiënisch. Maak regelmatig de ruimtes waar uw huisdier vaak is schoon: Gebruik een goed afspoelbare huisdier shampoo om geurtjes te verwijderen. Gebruik een luchtverfrisser: Er zijn speciaal ontworpen luchtverfrissers voor huisdieren die geurtjes kunnen neutraliseren. Geef je huisdier regelmatig een bad: Dit helpt om geurtjes te verminderen en houdt uw huisdier schoon. 

Laat de huisarts je huisdier controleren: Soms kunnen gezondheidsproblemen leiden tot geurtjes. Laat uw dierenarts uw huisdier controleren om er zeker van te zijn dat er geen onderliggend probleem is. Gebruik een speciaal ontworpen huisdier-ontstopper: Dit zijn speciaal ontworpen producten die geurtjes uit uw huisdier verwijderen. Regelmatig stofzuigen en dweilen: Regelmatig stofzuigen en dweilen kan helpen geurtjes te verminderen door stof en haren van uw huisdier op te ruimen.

Verstopte afvoer

Er is natuurlijk niets zo vervelend als een verstopte afvoer. Ondanks het feit dat je de geur voor een groot deel met Geurblokjes Amber kunt maskeren, is het belangrijk het probleem bij de kern aan te pakken. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je. 

 1. Probeer de afvoer te ontstoppen: Gebruik een ontstopper of een geschikt gereedschap om verstoppingen op te lossen.
 1. Gebruik een afvoerreiniger: Er zijn chemicaliën die speciaal zijn ontworpen om verstoppingen op te lossen.
 1. Voer preventieve maatregelen: Voorkom verstoppingen door regelmatig afvoerreinigers te gebruiken, geen harde voorwerpen in de afvoer te gooien en geen vet of olie in de afvoer te gooien.
 1. Bel een loodgieter: Als u niet in staat bent om de verstopping zelf op te lossen of als de verstopping terugkeert, is het verstandig om een professionele loodgieter in te schakelen.
 1. Voer periodieke onderhoud: Voer periodiek onderhoud uit om ervoor te zorgen dat de afvoer vrij is van verstoppingen en de leidingen niet verstopt zijn.
 1. Controleer de afvoer: Controleer de afvoer regelmatig voor eventuele verstoppingen of probleem.

Als de afvoer probleem niet snel opgelost worden, kan dit leiden tot wateroverlast, schade aan de leidingen of andere problemen. Het is daarom belangrijk om afvoerproblemen snel op te lossen. Je wilt natuurlijk geen vocht in je woning wat kan leiden tot schimmels.