Zo kies je de beste matras bij rugklachten.

on

Ongelofelijk veel mensen worden dagelijks geconfronteerd met rugklachten. Een niet onbelangrijk deel van deze rugklachten kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van een aangepaste matras. De beste matras om rugklachten mee aan te pakken is deze welke het mogelijk maakt om een op ergonomisch vlak optimale positie van de wervelkolom te bewaren tijdens het slapen. Het is immers van cruciaal belang dat de anatomie van het lichaam op de meest optimale wijze wordt ondersteund. Alleen op deze manier is het voor de tussenwervelschijven mogelijk om ten volle te kunnen rehydrateren. 

Vooral lage rugpijn gevolg van slechte matras.

In het bijzonder mensen die te kampen hebben met lage rugpijn doen er goed aan om zich vragen te stellen bij de matras waar ze gebruik van maken. Door de bestaande matras te vervangen door een ergonomische matras zullen mensen met lage rugpijn in staat zijn om beter door te slapen. Bovendien zal ook de rugpijn welke men doorheen de dag ervaart kunnen afnemen. Let op, wat nu precies de beste matras voor rugklachtenis, is in de praktijk altijd afhankelijk van de persoon in kwestie. Vooral het lichaamsgewicht speelt een cruciale rol. 

matras voor rugklachten

Welk type matras tegen rugklachten kopen? 

De beste matrassen voor rugklachten zijn aldus degene welke zijn afgestemd op het lichaamsgewicht van de persoon die er gebruik van maakt. Een zwaardere persoon kiest dan ook bij voorkeur niet voor een te lichte matras. Daar tegenover staat dat een persoon met een beperkt lichaamsgewicht ook niet is gebaat met een harde matras. Sowieso kan er worden vastgesteld dat een (te) harde matras in de praktijk minder geschikt is om rugklachten aan te pakken. Dit niet in het minst omdat de lichaamsvormen slechts voor een zeer beperkte mate opgevangen kunnen worden door de matras. De lage rug ontvangt te weinig steun met als gevolg dat er lage rugpijn kan ontstaan.

Laat je verrassen door matrassen van medium kwaliteit.

Globaal gezien kunnen we stellen dat de meest aan te raden matrassen voor mensen met rugpijn degene zijn die een medium kwaliteit aan de dag leggen. Deze latex matrassen staan er dan ook om bekend een optimale balans tussen ondersteuning en comfort te realiseren met een goede slaapkwaliteit als gevolg. De ondersteuning die wordt geboden door de matras zorgt in de praktijk altijd voor een zo correct mogelijke houding. Deze correcte houding heeft op haar beurt als gevolg dat je lang op dezelfde manier kan blijven liggen zonder dat je zal worden gewekt door een pijnlijke schouder of heup. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de keuze voor de juiste matras is er één die je ongelofelijk veel voordeel kan opleveren. Lees voor een optimale nachtrust ook ons blog over een wollen onderdeken.