Waarom kiezen voor tweedehands kantoormeubilair?

on

De vraag waarom je voor tweedehands kantoormeubilair zou kiezen wanneer je net zo gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde meubelzaak kan rijden voor spiksplinternieuwe meubelen blijft toch altijd bestaan. Managers en bedrijfseigenaren twijfelen steeds vaker tussen nieuwe en tweedehands kantoormeubilair. Er is namelijk steeds meer mogelijk op het gebied van meubelen. Daarom is het verstandig om eerst goed research te gaan doen voor je de hoofdprijs betaald voor een meubelstuk dat ook een koopje had kunnen zijn.

Goedkoper?

Deze keuzes worden vaak gebaseerd op het feit dat veel bedrijven meer en meer op het kostenplaatje moeten gaan letten. Vaak zijn tweedehands meubels dan ook goedkoper en dit hoeft niet eens van de kwaliteit van het meubilair af te gaan. Tegenwoordig zijn tweedehands meubelen namelijk net zo goed als nieuw of worden ze zelfs gerestaureerd voor ze verkocht worden. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van je aankoop hoog blijft, zelfs al is het hiervoor gebruikt door een ander. Door tweedehands meubelen aan te schaffen bespaar je al snel meer dan 80 procent op de oorspronkelijke kosten. Door dit feit wordt het dan ook aangespoord om tweedehands meubelen aan te schaffen. Het is dus niet meer zo vanzelfsprekend dat bedrijven voor nieuwe meubelen betalen.

Duurzamer!

Niet alleen bespaart deze keuze op het kostenplaatje, het is ook veel duurzamer. Door tweedehands kantoormeubilair aan te schaffen geef je meubelen een tweede leven. Daardoor stimuleer je de circulaire economie. Meubelen worden dan zo doorverkocht of worden eerst gerestaureerd of hersteld. Dat bespaard veel afval en daardoor zorg je ervoor dat je het milieu support. Dit kan een drijfveer zijn om tweedehands spullen aan te schaffen. Het kopen van tweedehands meubels zorgt voor een verlengde levensduur van producten. Het milieu en duurzaamheid speelt dan ook steeds meer op in onze maatschappij en veel consumenten zien het dan ook als een pluspunt wanneer een bedrijf actief is in het supporten van duurzaamheid. Dit kan zorgen voor een hogere afzetmarkt en een grotere omzet. Je bedrijf kan hier dan ook meer winst uithalen!

Wat kan allemaal tweedehands gekocht worden?

Je kan bijna alles tweedehands aanschaffen. Denk aan bureaus maar ook bureaustoelen en vergaderstoelen. Deze stoelen kunnen opnieuw gestoffeerd en gerestaureerd worden waardoor ze er weer als nieuw uit zien. Maar ook de bureaus kunnen opnieuw geschuurd en gelakt worden, het hangt allemaal af van jouw wens. Natuurlijk worden de stoelen en bureaus eerst grondig gereinigd zodat er geen stofje of vuiltje meer aan de tweedehands spullen zitten. Hierdoor is het niet minder hygiënisch dan een nieuw meubelstuk aanschaffen. 

Na deze overwegingen zit je misschien nog steeds met het feit dat je misschien helemaal naar zo’n tweedehands winkel moet reizen om de producten te komen halen. Dit is vaak niet nodig aangezien veel bedrijven het steeds vaker komen bezorgen. Dit doen ze in veel gevallen ook nog eens gratis. Zo heb je ook geen stress van de bezorging en ben je ook nog eens duurzaam bezig.