Voordelen van een latex matras

on

Latex matrassen beginnen de afgelopen jaren steeds populairder te worden. Dit is zeker niet zonder reden. Latex matrassen gaan namelijk super lang mee. Daarnaast hebben latex matrassen een erg goede vering en zijn ze erg hygiënisch. In combinatie met een wollen onderdeken heb je zo een optimale nachtrust.

Wat is een latex matras? 

Maar wat is een latex matras nou eigenlijk? Latex wordt gewonnen uit het sap afkomstig van rubberbomen die groeien in Azië (vooral Indonesië) en Zuid-Amerika (vooral Brazilië). Dit is natuurlijke latex. Voor een matras wordt vaak natuurlijke latex met synthetische gemengd. Latex wordt gebruikt als de kern van het matras en/of als de afdeklaag. 

Natuurlijke of synthetische latex? 

Latex matrassen kunnen bestaan uit synthetische latex en natuurlijke latex. De meeste latex matrassen bestaan echter uit een combinatie van beiden. Erg veel latex matrassen worden als 100% natuurlatex gepresenteerd. Dit betekend niet dat de matrassen gemaakt zijn van alleen maar natuurlijke latex. Als een matras uit 40% natuurlijke latex bestaat mag de aanbieder het matras al (100%) natuurlijk noemen.

Het verschil tussen synthetische latex en natuurlijke latex is dat natuurlijke latex een betere schimmelwerking heeft. Dit komt omdat het een natuurlijk product is. Daarnaast is natuurlijke latex wat flexibeler en rekbaarder dan synthetische latex. Synthetische latex voert vocht beter af en kan naast vocht ook warmte beter afvoeren. Ook zijn matrassen van synthetische latex vaak wat goedkoper.

wit latex matras

De voordelen van latex matrassen 

Een matras van latex kent vele voordelen. Hier de voordelen van een latex matras op een rij:

Latex matrassen zijn antiallergisch

Matrassen van latex zijn erg hygiënisch. Schimmels en bacteriën kunnen geen voedingsbodem vinden in het latex. Hierdoor zijn latex matrassen een erg goede keuze voor mensen met allergie die hun huis graag zo inrichten dat ze minder schoonmaken moeten.

Comfortabel en goede lichaamsondersteuning

Latex matrassen kunnen zich aanpassen aan de vorm van je lichaam. Bij zwaardere druk zal het matras tegendruk bieden en bij lichtere druk zal het matras licht meeveren. Hierdoor heb je altijd goede ondersteuning hoe je ook slaapt. Door de soepele en veerkrachtige eigenschappen van latex is een latex matras bovendien erg comfortabel. Door deze eigenschappen is een latex matras ook erg geschikt voor koppels. Je voelt nauwelijks beweging als je partner beweegt.

Lange levensduur

De levensduur van een latex matras hangt af van de dikte en samenstelling van het matras. Een goed latex matras moet zeker wel 10 jaar of langer mee gaan. Latex matrassen zijn dus erg duurzaam. Daarnaast zijn latexmatrassen ook nog eens brandvertragend.

Bron: aannemersspot.nl