Tafel van mangohout: een eyecatcher in de eetkamer!

on

Wat is nou het verschil tussen mangohout en andere soorten hout? En waarom zou je dan kiezen voor mangohout? Dat zijn veel gestelde vragen. De antwoorden hierop zullen wij hieronder beantwoorden.

Wat onderscheidt mangohout van andere soorten hout?

Mangohout is anders dan het hout van een berk. Dat is zeker, maar hoe anders is mangohout nou van teakhout? Die twee soorten worden veel vergeleken met elkaar toch zijn er aardig wat verschillen. Waanneer u opzoek bent naar een hardhout eettafel kijkt u naar een van deze twee soorten. 

Mangohout is altijd duurzaam, teakhout niet. Dit komt, omdat mangohout een bijproduct is van de mangoteelt. Het teakhout moet besteld worden bij het teakhouten meubel. Teakhout doet het goed in de tuin, maar zodra u het er te lang heeft staan of tussen de planten zet. Dan kan het weleens gaan verkleuren. Mangohout is geen tuinmeubel.

Teakhout heeft een warme kleur, maar is vrij egaal wanneer het naast mangohout neergezet wordt. 

Mangohout is dus altijd duurzaam en heeft een exotische uitstraling, dit komt omdat de mango groeit in exotische gebieden. Het is hout doet het het best binnenshuis.

De eigenschappen van mangohout

Wat is er nou zo bijzonder aan mangohout? Mangohout heeft veel bijzondere eigenschappen. Dat maakt het natuurlijk interessant voor de klanten. 

Mangohout is dus, zoals al gezegd was, een hardhoutsoort en dus erg sterk. Hierdoor worden meubelen ijzersterk en slijtvast. Daarom worden er van mangohout vaak tafels en kasten gemaakt. Het hout komt van oorsprong uit India. Tegenwoordig groeien de bomen overal. Mango staat in India voor luxe en rijkdom. Dat straalt het hout ook uit.

Mangohout past in elk interieur. Het heeft een natuurlijke uitstraling dat een warme tint af geeft. Mangohout wordt vaak gecombineerd met zwart staal?

Het onderhouden van mangohout

Mangohout blijft lang goed en is goed te onderhouden. Om je eettafel mooi en netjes te houden gebruikt u geen schoonmaakspullen met een ruw oppervlak. In plaats daarvan is het enkel nodig een licht vochtige doek te pakken. Het liefst een doek zonder stiksels om krassen op het mangohout te voorkomen. Gebruik geen ammonia!

Er komt niet veel kijken bij het onderhoud, want mangohout blijft lang goed. Het is belangrijk dat je goed omgaat met het hout, maar dat spreekt voor zich.

Mangohouten meubels

Naast een eettafel van dit hout zijn er ook andere mangohouten meubels. Kasten of eetkamerstoelen worden ook veel gemaakt. Hoe leuk is het om een eettafel te hebben in de keuken en in de woonkamer een salontafel of een bijzettafeltje van mangohout? Alle meubels samen stralen samen nog meer luxe uit. Stap over naar mangohout en kies voor het mooie interieur wat overal bij past.

Waarom een mangohouten tafel?

Een mangohouten eettafel is prachtig en zal de aandacht trekken zodra er nieuwe mensen uw huis betreden. Doordat het hout de luxe en rijkdom van India uitstraalt valt het zo op. Het hout blijft mooi, mits u er goed mee omgaat. 

Mangohout gaat lang mee en is niet snel toe aan een vernieuwing. Hiermee bespaart u dus geld. Het is overal een goede investering.