Professionele verf kopen

on

Goedkoop is duurkoop, dat is een feit wanneer het over verf gaat. In de verfindustrie hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden die zeker goed zijn. Het schilderen van je woning is niet iets wat je ieder jaar wilt doen en dat is ook helemaal niet nodig wanneer je een goed product gebruikt. Zowel voor in de woning als voor de buitenkant bestaan er inmiddels verschillende soorten verf die beter zijn voor mens en milieu en dat is wel een verschil met de verf van vroeger.

professionele verf kopen

Verf op waterbasis voor binnen en buiten

Wanneer er vroeger binnen werd geschilderd met lakken op terpentine basis, zagen zowel de klant als de schilder scheel van de verfdampen die in de woning bleven hangen. Gelukkig is hierin veel veranderd en wat dat betreft zijn verven op waterbasis top. Verf op waterbasis is sneller droog wat beter is voor het eindresultaat, want de kans is kleiner dat er iemand met zijn vingers aan de natte verf komt. Zeker wanneer het om het schilderen van een trap tijdens traprenovatie gaat, wil je dat de verf snel droogt. Omdat de drogingstijd korter is kan eerder een volgende laag worden aangebracht.

Geuren en verkleuren

Tevens verkleuren professionele watergedragen verven minder dan verven op terpentine basis en ruiken een weinig tot niet. Iedere verf heeft een vergelingsfactor, maar verf op waterbasis verkleurt minder snel door de samenstelling ervan. Verven op waterbasis hebben veelal ammoniak als basis in plaats van terpentine of alkydhars. Bij professionele verven ruik je dit minder sterk dan bij de goedkopere verven. Ook voor buitenshuis zijn er heel wat professionele verven op waterbasis verkrijgbaar. Zo bestaan er niet alleen latex muurverven maar ook watergedragen eindlakken voor gebruik buiten.

kleuren verf waaier

Eenvoudig rekenen met professionele verf

Wilt u verf kopen? Werken met professionele verf is goedkoper dan wanneer er een goedkope pot verf wordt weggesmeerd. Een goede verf houdt het gemakkelijk drie jaar vol terwijl een kwalitatief mindere verf na een jaar al kan verkleuren of scheurtjes kan gaan vertonen. Zelf iedere twee jaar schilderen of een schilder inhuren kan voorkomen worden door gebruik te maken van professionele verf. De kwalitatief goede verven kunnen de weersomstandigheden makkelijker de baas en behouden langer de glans. Het prijsverschil valt reuze mee wanneer je je er eventjes in verdiept en daarom is het zeker de moeite waard om iets goeds aan te schaffen, want er was een gezegde over goed gereedschap en het halve werk.

Invloed van het weer op verf

Met een professionele verf kan het schilderwerk buiten tussen de drie en de zes jaar vooruit. Soms wel tien jaar, maar er zijn altijd onderhoudsbeurten nodig om scheurtjes in de lak te lijf te gaan. Het ligt vooral aan de ligging van de woning. Ieder huis heeft een slechte kant om het zo maar te zeggen waar het vocht langer blijft zitten omdat er bijvoorbeeld minder zon komt. Maar ook de zonnige zijde van een woning heeft het te verduren omdat het houtwerk in de zon heel warm kan worden. Professionele verf kan dit allemaal gemakkelijker aan.