Inspiratie voor de mooiste gietvloer kleuren in combinatie met betonlook gietvloer

on

Er zijn een hoop verschillende vloeren waar je uit kunt gaan kiezen wanneer je gaat kijken voor een nieuwe vloer. Je kunt gaan voor parket of natuurlijk een bepaalde soort tegel welke gelegd wordt. Het nadeel aan deze vloeren is dat de vloer gelegd moet worden uit verschillende losse onderdelen waardoor er lijnen en naden in de vloer ontstaan. Inmiddels is er een vloer waar dit niet het geval meer bij is. Namelijk een gietvloer. We gaan bekijken wat een gietvloer precies is. Daarnaast kijken we naar de verschillende kleuren waarin de gietvloer te krijgen is, maar ook de verschillende voordelen die het biedt om een gietvloer te nemen, en waar je op moet letten bij het leggen van een gietvloer.

Wat is een gietvloer nou eigenlijk?

Zoals we al aangaven, is het normaliter vaak zo dat een vloer gelegd wordt en is dat bij een gietvloer niet het geval. Hoe dat kan? Omdat de vloer gegoten wordt. Van een aantal verschillende ingrediënten wordt een soort cement gemaakt. Uiteraard is het mengsel wel een stuk gladder dan cement. Wanneer alle ingrediënten zijn toegevoegd, wordt het mengsel gemengd totdat de juiste structuur ontstaat. Op dat moment kan er ook nog gekozen worden uit bepaalde soorten pigment die toegevoegd kunnen worden. Wanneer het mengsel klaar is, kan het mengsel gegoten worden. Dit wordt altijd gedaan door een professional omdat dit wel goed moet gebeuren. Het mengsel wordt gegoten over de ondervloer waardoor er een egale laag op de vloer ontstaat. Vervolgens wordt het tijd om het mengsel te laten drogen. Wanneer het mengsel uiteindelijk opgedroogd is, is er dus een multi-inzetbare gietvloer ontstaan.

De verschillende kleuren gietvloer

Zoals al verteld is, wordt er een pigment aan de vloer toegevoegd. Welke kleur is natuurlijk aan degene die de vloer koopt. Zo kun je een hele hoop verschillende kanten uit gaan. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een gietvloer in een soort betonlook te laten maken. Hierdoor heb je verschillende grijze pigmenten die met elkaar gemengd worden tot een betonkleur. Natuurlijk is een betonkleur niet de enige kleur die kan. In tegendeel zelfs, er zijn ontzettend veel kleuren die gemaakt kunnen worden met het pigment. Zo kun je ook een zwarte gladde vloer toevoegen aan een modern interieur of natuurlijk een lichtgrijze vloer aan een landelijke stijl. Welke kleur je dan ook mocht willen, met een gietvloer is het zeker mogelijk. Toch is dat niet het enige voordeel wat een gietvloer kan brengen.

De verschillende voordelen van een gietvloer

Een ander voordeel is namelijk dat de vloer zo glad is. Hierdoor is het onmogelijk voor vuil om vast te komen te zitten in de vloer. Je kunt gemakkelijk met de bezem of stofzuiger over de vloer om vuil weg te halen zonder dat dit achter een vervelend randje blijft zitten. Ook blijft de vloer hierdoor natuurlijk langer goed. Daarnaast is de vloer ook nog eens waterdicht. Dat maakt het een ideale vloer voor in de badkamer of in de keuken. Water maakt namelijk geen kans bij deze vloer.

Bron: Van hollandse bodem