Industriële vitrinekast inrichten doe je met deze tips.

on

Een vitrinekast industrieel is een meubelstuk dat gezien mag worden. Het industriële interieur is in Nederland op dit moment erg in trek en met een mooie vitrinekast ziet je woning er van binnen nog beter uit. Een vitrinekast industrieel is een kast die zelf al voor voldoende ontzag zal zorgen, maar als je deze ook nog eens op de juiste manier inricht, dan creëer je een geheel waar je u tegen zegt. Er zijn namelijk regels die gelden als je je spullen in je vitrinekast gaat zetten. Je zult zien dat je dan – als je een beetje aandacht besteedt aan de plaatsing – een nog beter resultaat krijgt.

1. Wat wil je in je vitrinekast industrieel hebben?

Het eerste wat je je afvraagt is welke spullen je in je vitrinekast wilt zetten. En aangezien ze tentoongesteld worden, is dit een belangrijk punt. Misschien heb je bezittingen die belangrijk voor je zijn en waar je aan herinnerd wilt worden. Een familie-erfstuk, bijvoorbeeld, een souvenir van een wereldreis of een cadeau van een geliefde. Of wellicht wil je een vitrinekast als meubel voor op kantoor om producten te showcasen. Kies de spullen uit op de waarde die ze voor je hebben, maar denk ook goed na over de kleuren. Stel een kleurenschema op en probeer je daaraan te houden. Door voorwerpen met dezelfde kleur te kiezen creëer je eenheid. 

2. Groepeer je voorwerpen

Je hebt een aantal voorwerpen gevonden die je in de vitrinekast industrieel wilt zetten. De volgende stap is dan om deze te groeperen. Dat kun je doen naar aanleiding van kleur, vorm of materiaal. Zet fotolijstjes, dozen en andere vierkante voorwerpen bij elkaar op één plank, bijvoorbeeld. Of als je een stel ronde vazen hebt, dan zet je deze bij elkaar. Je kunt ook kiezen voor een plank met voorwerpen in een bepaalde kleur. Ga je groeperen, zet dan drie voorwerpen bij elkaar. Het is het beste als deze ook nog een beetje in hoogte van elkaar verschillen.

3. Less is More

Het is belangrijk om niet te veel in je vitrinekast industrieel te zetten. In veel gevallen is minder vaak mooier dan meer. Een plank met te veel spulletjes is onoverzichtelijk en chaotisch, terwijl je vitrinekast industrieel door ruimte te houden, te groeperen en te variëren met hoogte juist eenheid en regelmaat uitstraalt. Stapelen kan ook erg mooi zijn, bijvoorbeeld als je serviesgoed of boeken tentoon wilt stellen. Houd voldoende ruimte tussen de spulletjes over en gebruik eventueel mooie mandjes of doosjes als je een grote hoeveelheid kleine voorwerpen in je vitrinekast industrieel kwijt wilt. Hier lees je meer over de meubel en woontrends van 2020.

Een vitrinekast die er mag zijn

Blijf uitproberen totdat je tevreden bent over het resultaat. Als het goed is heb je dan een vitrinekast industrieel waar je naar wilt blijven kijken. Je wordt er rustig van in je hoofd en je bent tevreden over de spullen die je besloten hebt tentoon te stellen. Vergeet ook niet om rondom en onder de vitrinekast wat te plaatsen. Een plant, bijvoorbeeld, of een mand in een kleur die ook in je schema voorkomt. Neem de tijd, denk goed na en jouw vitrinekast industrieel wordt een echte blikvanger in je interieur.

Koop industriële vitrinekasten online bij GigaMeubel.