Zo krijgt vocht in jouw woning geen kans!

on

Vocht is een echte pretbederver in je huis. Het zorgt voor schimmels en een slechte luchtkwaliteit. Daarom is het heel belangrijk om het aanwezige vocht zo snel mogelijk buiten te krijgen. Er zijn verschillende materialen die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat je huis niet vochtig wordt. Hier lees je met welke toepassingen jij aan de slag kan gaan. 

Voordelen van een dampscherm

Heb je al eens van een dampscherm gehoord? Een dampscherm is eigenlijk een soort folie die de damp die in je woning aanwezig is, gaat afremmen. Deze folie is waterdicht, waardoor de aanwezige condens in je huis er niet door kan. Door een dampscherm te bevestigen voor je isolatiemateriaal of aan de structuren van je gebouw, zorg je ervoor dat ze niet door het vocht beschadigd kunnen raken. Dampschermen bestaan in verschillende uitvoeringen. De meest toegepaste vorm is een folie. Wanneer isolatiemateriaal beschermd moet worden, wordt er vaak gelamineerd papier gebruikt als dampscherm. Je kunt ook een bitumineuze laag gebruiken om je spullen van vocht te vrijwaren.


Een groot voordeel van een dampschermfolie is dat je niemand anders nodig hebt om hem te bevestigen. Er bestaan bijvoorbeeld varianten met een klittenbandsysteem, die ervoor zorgen dat het bevestigen of herplaatsen van de folie heel vlot verloopt.

Voordelen van waterdichte platen

Ook waterdichte platen zijn een must wanneer je aan het bouwen of verbouwen gaat. Platen van betonplex zijn ideaal om bekisting mee te maken. Dit veelzijdige plaatmateriaal is watervast verlijmd, waardoor je ze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Betonplex is ook de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een materiaal om je opbergruimtes en vloerbekleding te beschermen. 

Waar kun je kwalitatief bouwmateriaal vinden? 

Wanneer je begint te bouwen of verbouwen, wil je dat je werk loont. Om efficiënt aan de slag te gaan en langdurige kwaliteit af te kunnen leveren, investeer je dus best in bouwmaterialen van topkwaliteit, zoals cement of Gyproc. Wees gerust, je hoeft niet de ene na de andere bouwmaterialenwinkel af te schuimen. Ook online bestaat een mooi aanbod aan kwalitatieve bouwmaterialen. Je bestelt exact wat je nodig hebt zonder je bureel of werf te moeten verlaten. De materialen zijn online vaak veel aantrekkelijker geprijsd dan in een fysieke winkel.

Bovendien kies je zelf of je je bestelling komt ophalen of ze meteen laat leveren bij de werf waar je al je bouwmaterialen nodig hebt. Wanneer je bij een online speciaalzaak bestelt, mag je ook gerust zijn dat de dienst na verkoop in orde is. Wanneer er dus een foutje is gebeurd of wanneer je iets verkeerd of te veel besteld hebt, kun je dit binnen de 12 dagen retourneren. Je krijgt dat wat je retourneert dan terugbetaald. Uiteraard is dit niet mogelijk bij maatwerkproducten. Bovendien heb je uiteraard ook altijd recht op garantie. Je kunt dus heel gerust je bestelling online plaatsen.